Annorlunda moderatorsuppdrag blir en spännande utmaning

annorlunda-moderatorsuppdragIbland får jag som moderator uppdrag som jag känner att jag kommer att lära mig mycket av och som kommer att få mig som samtalsledare eller diskussionsledare att göra något annorlunda moderatorsuppdrag.

Detta hände nyligen när Genomförandekommittén kontaktade mig.

moderatorGenomförandekommittén är en statlig utredning som justitieminister Beatrice Ask har utsett. Kommitténs uppdrag är att organisera om Rikspolisstyrelsen. Det blir en rad nyheter under Thomas Roléns ledning.

Thomas Rolén och hans medarbetare såg mig moderera i Almedalen sommaren 2013. De tyckte om vad de såg och bad mig därför att leda ett antal samtal med medborgare, experter och andra på olika orter i landet.

Annorlunda moderatorsuppdrag

Jag berättar om det här, bland annat för att jag hoppas visa att jag har en stor bredd i min verksamhet som moderator.

Ibland har jag makthavare med mig på scenen. Då är det ofta lite tuffare tag, jag borrar på ett journalistiskt sätt för att få fram de svar som publiken har rätt att få.

Men ibland, som i fallet Genomförandekommittén, blir det till en del annorlunda. Där ska jag som moderator i stället också försöka att få medborgare, som inte är vana att tala inför publik, att dela med sig av åsikter och förslag.

Det kräver en annan ton och en annan infallsvinkel på hur jag räknar med att jobba.

Ännu är inte orter och tider spikade, men det ser ut att bli en mycket intressant turné till olika håll i landet.

Jag känner mig smickrad att en stor och viktig statlig utredning väljer mig som moderator, det känns hedrande.

Kanske funderar du på att ordna en debatt eller samtal? Hör gärna av dig, helt förutsättningslöst, så kan vi se om vi bör gå vidare.

Gör det gärna i så god tid att jag, om ni vill, kan vara med och diskutera upplägg. Jag har lett ett stort antal debatter och samtal. Jag törs säga att jag kan komma med en hel del råd.

Hoppas att höra av dig. Kontakta mig på willy@silbersteinab.se eller ring 0706062600

Min GooglePlus-sida