Moderator i Almedalen 2015 – en intensiv och lyckad vecka

presentationsteknikJag har just avslutat en vecka som moderator i Almedalen 2015. Det har varit en oerhört intensiv vecka och, om jag nu för skryta lite, en vecka med stora framgångar.

Jag törs skriva så för jag har fått väldigt många positiva reaktioner av personer jag har jobbat för.

Moderator i Almedalen – några citat

Låt mig citera ett par personer:

Stort tack Willy! Du var jättebra och det var din förtjänst att det blev en bra dialog, det är ett något svårdebatterat område. Vi är supernöjda!

Eller ett par rader från en annan uppdragsgivare:

Tack igen för din insats. Jag är otroligt nöjd med seminariet. Spann som en katt när jag gick och la mig redan vid niotiden igår.

Och här, en företrädare för en biltillverkare som jag modererade för:

Stort tack, du skötte dig mycket bra som vanligt!

Jag har också haft flera oerhört uppmuntrande samtal med andra kunder.

Ett av de seminarier jag var mest nöjd med i år var för Vattenfall. Där nådde jag allt det jag eftersträvar. Det var en stor publik, cirka 320 personer tror jag, en panel med flera namnkunniga personer, bland andra energiminister Ibrahim Baylan, Vattenfalls VD Magnus Hall samt Mikael Odenberg som är generaldirektör för Svenska Kraftnät.

Det blev en hel del tuffa frågor, ett antal raka besked (ok, jag fick gå på dem för att få fram svar, men jag gav mig inte). Och, inte minst, det var en hel del skratt också.

Det är precis det jag vill uppnå. Mycket information, men också lite underhållning. Man ska ha kul och samtidigt lära sig.

Jag vet inte exakt hur många framträdanden andra moderatorer haft i Almedalen men jag är rätt säker på att jag också i år tillhör de mest anlitade, jag hade 14 uppdrag.

Det är ingen tillfällighet.

Jag förbereder varje debatt eller samtal noga, helst är jag med på planeringsstadiet. Jag kontaktar alla talare i god tid, jobbar nära uppdragsgivaren för att tillgodose deras önskemål. Och, jag anstränger mig för att få fram information och lite skratt.

Behöver du en moderator framöver? Hör gärna av dig för ett förutsättningslöst samtal. Jag nås på willy@silbersteinab.se eller 070 606 26 00.