Moderator – samtal – förberedelser för att boka moderator

presentationsteknikNågot har hänt. Kanske är det att jag var en av de mest efterfrågade moderatorerna i Almedalen i somras och att många iakttog mig som samtalsledare och gillade vad de såg. Faktum är i alla fall att jag har ovanligt många bokningar som moderator eller samtalsledare under hösten.

Trägen vinner.

För faktum är att jag har modererat ganska länge nu och känner att jag blir alltmer etablerad.

Det jag tror att mina uppdragsgivare uppskattar är följande:

Förberedelser:

boka moderatorJag förbereder mig alltid ordentligt. Jag kontaktar varje talare i god tid, diskuterar upplägg så att de är bekväma och förberedda. Jag pratar också ofta frågeställningar jag vill ta upp, lyssnar in om de som ska vara med har egna förslag och så vidare.

När jag modererar är paneldeltagare förberedda. Och – jag har också tät kontakt med arrangör så att önskemål därifrån också kommer med.

Planering

Jag har alltså modererat mycket. Det gör att jag har stor erfarenhet att ösa ur. Därför är jag gärna med redan på planeringsstadiet inför ett samtal eller en debatt.

Jag har ett rikt kontaktnät, kan därför ofta få med makthavare eller företagsledare i samtal. Och jag vet hur en bra mix ser ut, hur man lägger upp ett event så att det inte blir ännu ett sömnpillar…

Genomförande

När jag väl genomför en debatt eller ett samtal anstränger jag mig att det ska bli bra tempo, att alla får komma till tals och att publiken får svar på sina frågor. Här plockar jag fram min erfarenhet från de många åren som journalist, till stor del på Ekot på Sveriges Radio. Ibland blir jag skjutjärn, allt för att publiken ska få veta.

Moderator samtal kontakta mig för ett samtal

Verkar det här intressant? Hör gärna av dig för ett förutsättningslöst samtal, låt oss diskutera om vi kanske kan göra något tillsammans. Jag nås på 070 606 26 00 eller willy@silbersteinab.se

Välkommen att höra av dig.

Klicka här för mer info