Medieträning TV Stockholm

Medieträning TV Stockholm
Medieträning TV Stockholm

Jag får ofta uppdrag att medieträna personer som ska vara med på TV, oftast då i Stockholm och i något stort program med en stor publik.

Men egentligen är träning inför TV-framträdanden inte särskilt annorlunda än medieframträdanden som inte handlar om TV.

För medieträning handlar mer om en allmän teknik än om att bli bra i TV.

Låt mig förklara.

Medieträning handlar alltid om att koncentrera budskapet. Många vill prata länge, mångordigt. Det kan möjligen vara roligt för den som talar. Men det är inte lika lustigt för publiken.

Media vill ha svar som är nästan lika koncentrerade som vattnet i Döda havet- med mycket sälta.

Det gäller att skala bort mycket, så mycket att svaren helst är 2-3 meningar, visst, det där kan variera, men det är en bra utgångspunkt.

Medieträning TV Stockholm

Jag pratar också mycket i min medieträning – om det så handlar om TV eller om radio eller tidningar, om hur viktigt det är att förenkla. Du är specialist på ett område, vi övriga är inte det.

När Svenska Kraftnät drar sina stora ledningar är folk inte intresserade av alla lager i kabeln. De vill veta hur det kommer att se ut i deras miljö. Det handlar alltså om att skala bort mycket.

Jag fokuserar också en hel del på HUR saker sägs. Där är väl kraven något större inför TV eller radio. Men egentligen – att tala snyggt, lugnt, väl fraserat och med rätt betoningar, det är ju något som alla har nytta av i de flesta situationer.

Och så ser också de flesta på min medieträning. Det är bra att lära sig media, men de flesta upptäcker att de blir bättre på att kommunicera också med vänner, på fikarasten, i styrelserummet.

Verkar det intressant? Funderar du på en medieträning för TV eller för något annat medium? I Stockholm eller på någon annan plats?

Klicka här för att läsa mer om min medie/mediaträning

Hör gärna av dig för en förutsättningslös diskussion. Jag nås på willy@silbersteinab.se eller 070 606 26 00.

Willy Silberstein