Tips boka moderator

Att boka moderator är inte lätt.

Jag ska i denna artikel inte nämna något namn. I stället får ni helt gratis lite tips på vad ni, som behöver anlita moderator eller samtalsledare, bör tänka på.

tips boka moderatorFör det första, välj med omsorg. Det finns många som kallar sig moderator, men som inte har särskilt mycket erfarenhet. Det brukar märkas för publiken. Välj en moderator som jobbat en hel del, som har den trygghet som bara erfarenhet kan ge.

Kolla gärna in vilka som anlitas mycket som moderator i Almedalen, det är en viktig mätare. Där ser man vilka som har störst förtroende och därmed bokas mest.

Välj gärna en person som tidigare arbetat som journalist. Han eller hon är van att ställa – och upprepa frågor tills de får ett svar. Ta gärna någon som arbetat på radio eller TV, för de kunskaper som förvärvas där är till stor användning när en moderator står där på scenen och leder.

Rent allmänt är journalister bra på att förenkla så att också icke-specialister förstår och hänger med.

Tips Boka Moderator

Du som ska boka moderator, välj en person som verkligen förbereder sig, en person som tar kontakt med panelister i god tid, ger dem frågor i förväg och preparerar dem.

Ta också en moderator som har glimten i ögat, en person som vågar tänka lite på underhållningsfaktorn. Med en bra moderator blir det kul för publiken, det påverkar behållningen en hel del.

Som av en tillfällighet hamnar jag själv rätt nära beskrivningen. Verkar det intressant? Hör av dig för en förutsättningslös diskussion, willy@silbersteinab.se eller 070 606 26 00.