Min erfarenhet inom medieträning

många erfarenheter inom mediaträningJag ska inte säga att det sker varje gång.
Men ibland, vid vissa tillfällen, händer något nästan magiskt under en medieträning. Den eller dem jag tränar är helt med, de förstår precis hur man kan få fram sitt budskap, de pratar säkert och tryggt och är medvetna om sina budskap.
I sådana lägen får jag nästan gåshud.

Min erfarenhet inom medieträning stärks av min journalistbakgrund

Jag jobbar alltså väldigt mycket med medieträning, jag hjälper personer att bli bättre när de blir intervjuade.
I all ödmjukhet törs jag säga att jag har en bra bakgrund. Jag har jobbat som journalist i mer än 30 år. En stor fördel är också, tror jag, att jag har jobbat så mycket på Sveriges radio, på Eko-redaktionen.
För etermedia har ett annat, högre tempo. Det har jag nytta av när jag gör mina intervjuer.
Jag kommer alltid väl förberedd. Det betyder att jag har skrivit ned bra frågor. Jag vill hitta frågor som den eller dem jag tränar mycket väl skulle kunna få på riktigt.
Till en del samarbetar jag med någon på företaget, myndigheten eller organisationen som jag ska arbeta med. Men jag letar också själv.
Jag filmar alltid varje intervju. Vi tittar på varje intervju, jag kommer med tips på vad som fungerar bra och vad som kan bli bättre.
En fördel jag har, som jag inte tror att alla andra medietränare använder, är att jag inte bara ägnar mig åt vad som sägs. Missförstå mig inte, budskapen är självklart otroligt viktiga och där kan jag mycket väl hjälpa till med att hitta bra budskap.
Men kommunikation är också så mycket hur sakers sägs. Många talar för tyst när de blir intervjuade, det ger lätt ett osäkert intryck. Vissa pratar för fort, vilket också kan sänka en intervju.

Normalt berättar jag inte vilka jag tränar. Men vissa av mina uppdragsgivare är myndigheter och då blir ju uppgifterna offentliga.
Därför kan jag berätta att jag medietränat direktionen för Riksbanken. Jag arbetar också mycket med Svenska Kraftnät och Finansinspektionen.
Funderar du på en medieträning? Hör gärna av dig för en förutsättningslös diskussion. Jag kan också ta fram tillstånd till några fler om du vill ha fler referenser om mina erfarenheter inom medieträning.
Jag kan ärligt säga att medieträning är otroligt kul för mig. Att se människor växa betyder mycket för mig.
Så hör gärna av dig.