Kurs i medieträning

Kurs i medieträning.
WS1Ibland blir min kurs i medieträning individuell coachning.
Igår var jag ute i landet och gav just en sådan kurs i medieträning.
Det var en nybliven VD som jobbar i en utsatt bransch. Miljön påverkas och det finns risk för jobbig publicitet.
Vi började som vanligt med teorigenomgång.
Därefter plockade jag fram kamera och mina frågor som jag skrivit efter att ha satt mig in i företagets läge.
Vi kör rätt tufft. Om utsläpp. Om risker. Om mål som ska prövas i hovrätten.
Och det är en fantastisk utväxling.
Efter en halv dag törs jag säga att denne VD, som var rätt osäker först, blev oerhört vass. Han kan klara också ganska tuffa intervjuer från media, inklusive radio och TV.
I början gjorde han det så många gör. Han gick in på detaljer. Utgick ifrån att de som hör honom vet lika mycket om sediment och ppm.
Så är självklart inte fallet. Vi jobbade bort expertuttryck, han började tala så att också en 18-åring kan förstå. Han blev klockren.
Det är sånt som gör mig speedad. Jag tycker att det är så himla kul att se den typen av märkbara förbättringar på bara några timmar, det blir en kick för mig – och törs jag säga även för den jag tränade. Och – han kommer säkert att bli bättre på att kommunicera också i andra situationer än bara intervjuer, exempelvis när han pratar med medarbetare.
Det där är en ganska typisk bild. Jag tror inte att jag tränat någon som inte blivit bättre. Alla gör inte samma framsteg, men alla blir – törs jag säga – betydligt bättre.
Låter det intressant? Är du på jakt efter en vass medietränare? Tveka inte att höra av dig bara för en diskussion, du binder inte upp dig för något.
Jag har gott om bra referenser, så slå mig en signal, 070 606 26 00 eller willy@silbersteinab.se

Mvh

Willy Silberstein