Medieträning uppdrag granskning

medieträning uppdrag granskningMedieträning uppdrag granskning:

”Hej, det är Janne Josefsson på Uppdrag Granskning. Vi skulle vilja komma och intervjua dig”.

Många skulle förmodligen få panik, och jag kan förstå att man blir orolig om Uppdrag Granskning skulle komma.
Men – det kan faktiskt hanteras bra. Och visst, ni kan avfärda följande med att jag bara försöker att sälja in mina tjänster. Men jag tror att det är av yttersta vikt att man tar hjälp av en rådgivare/medietränare och då gärna någon som har jobbat länge som journalist.
Jag har varit inkopplad när media granskat närgånget och tufft. Det är ingen enkel resa, och ofta handlar det om att minimera skadan snarare än att vinna särskilt mycket.
inga-kommentarerMen i de flesta fall finns det ändå en hel del man kan göra. För det första har ju de flesta företag fattat beslut, inte utifrån att de vill luras och agera skumt, utan med gott uppsåt.
Det betyder att man har bra budskap att föra ut.
Men – det gäller likafullt att köra en hel del medieträning så att man vet att budskapen fungerar.
Som erfaren journalist kan jag ganska enkelt räkna ut vilka frågor som kommer att ställas, om man vet vad intervjun har för ämne.

Tuff medieträning för ”Uppdrag granskning”

willy silberstein medietränare
Willy Silberstein medietränare

När jag medietränar kör vi hårda, tuffa frågor av den typ som lär komma upp.
Och som sagt, jag har varit med på riktigt. Jag ska inte säga att det blev en promenadseger, för det var det sannerligen inte.
Men tack vare att vi körda många omgångar medieträning, diskuterade budskap och åtgärder så blev det riktigt bra.
Det här hade varit helt omöjligt att hantera utan en erfaren journalist som du, sade uppdragsgivaren efteråt, en mycket nöjd uppdragsgivare kan jag tillägga.
Men – det bästa är förstås att bygga upp kompetens innan krisen kommer. Då blir det mindre panik och betydligt mer tanke när väl Janne Josefsson ringer.
Min medieträning inleds med teori. Så funkar media, det här ska du tänka på när en journalist ringer. Sedan blir det praktiska frågor framför kamera. Och det blir frågor som mycket väl skulle kunna dyka upp på riktigt.
Varje intervju utvärderas och – törs jag tillägga – alla jag tränar blir bättre. Hur mycket bättre varierar givetvis, men alla lär sig och blir tryggare och får ut mer av sina budskap.

Låter det här intressant?
Hör gärna av dig för en helt förutsättningslös diskussion, 070 6062600 eller willy@silbersteinab.se