Lång erfarenhet som medietränare

lång erfarenhet som medietränareLåt mig citera ett mail i dagens inkorg: Ett stort tack för dagens övningar. Det var väldigt nyttigt. Jag återkommer asap med förslag på fortsättning.

Så låter det faktiskt ofta. Medieträning är det jag ägnar mig mest åt, även om jag också får många frågor från arrangörer som söker en bra moderator.

Att jag uppskattas för min medieträning tror jag till stor del beror på min långa erfarenhet. Jag har jobbat som journalist i mer än 30 år, jag har ärligt talat hört det mesta. Jag har intervjuat regeringschefer, partiledare i partiledarintervjuer, EU-kommissionens ordförande, drottning Silvia och många andra.

lång erfarenhet som medietränareDessutom tror jag att det är en stor fördel att jag jobbat så länge på Sveriges Radio. Erfarenhet från etermedia gör att jag har stor vana att ställa snabba, tuffa frågor vilket är viktigt att de som tränas får känna på.
När jag medietränar inleder jag alltid med teori. Där berättar jag hur media fungerar, vad jag ska tänka på när en journalist ringer mm. Jag har också ett litet häfte som jag delar ut.
Inför varje medieträning har jag skrivit frågor speciellt för den aktuella träningen. Det ska vara frågor av den typ som mycket väl kan dyka upp på riktigt. Jag har lång erfarenhet som medietränare och det tror jag spelar stor roll.
Varje övning filmas, om vi är flera är alla med både under intervjun och utvärderingen. När vi tittar blir det ofta väldigt bra diskussioner om vad som är bra och vad som kan bli bättre.
Vad som möjligen skiljer ut mig från andra medietränare är att jag inte bara ser till innehållet i vad som sägs, även om det självklart är det viktigaste.
Jag coachar också om HUR de som tränas ska låta så att de låter bra, något jag märker att många uppskattar. Många pratar för fort för tyst osv.
Verkar det här intressant? Hör gärna av dig så kan vi ta en förutsättningslös diskussion.
Jag berättar normalt inte vilka jag medietränar. Men Riksbanken är en myndighet vilket gör att det blir offentligt att jag medietränat direktionen i såväl medieträning som presentationsträning.
Finansinspektionen är en annan uppdragsgivare med öppna register så att jag kan berätta.
Hör gärna av dig för en diskussion, klicka här eller maila willy@silbersteinab.se eller 070 606 26 00.