Vad är en medietränare – vem behöver mediaträning

vad är en medietränareVad är en medietränare? Varför köpa sig medieträning?
Jag tror att långt fler än vad som är fallet borde bli medietränade. Det är bara att slå på en TV eller radio för att inse att behovet är stort.
Många är dåliga på att uttrycka sig begripligt, alltför många låter som en paragraf eller ett kontrakt. Vem når fram med sådana budskap? Allt färre än de många som försöker nå ut i media.
När jag medietränar inleder jag alltid med en teorigenomgång då jag delar ut ett kompendium.
Jag berättar vad den som blir kontaktad av en journalist bör tänka på. Jag berättar om hur media fungerar, här finns det många fördomar. Jag försöker också försvara journalistkåren. Så gott som alla vill göra ett bra jobb, även om alla inte alltid lyckas.
Det här är en rolig del i medieträningen. Ofta blir det bra diskussioner när vi diskuterar hur media fungerar.
Därefter börjar jag intervjua – framför kamera. Jag tar fram specialskrivna frågor, de ska vara sådana som den som tränas skulle kunna få på riktigt.
Varje intervju filmas, vi tittar, diskuterar vad som kan bli bättre och så gör vi om och gör om.

Hur medietränar man

Jag törs lova att så gott som alla blir betydligt bättre av medieträning. Efter några försök lyckas de korta ned, ta bort oviktiga saker, förenkla och fokusera på det viktiga.
Vi tittar också mycket på hur de som tränas pratar. Många talar för fort, för tyst osv när de intervjuas, ofta för att de är nervösa. Här brukar det också snabbt märkas att nya kunskaper gör den intervjuade betydligt bättre.
Låter det här intressant? Hör gärna av dig. Det är klokt att ta en medieträning innan det bränner till. Ofta hör människor av sig när det är väl sent, när drevet går. Medieträning är lite som en försäkring, det är klokt att fixa i tid – innan krisen är ett faktum.
Om det här låter intressant, maila mig på willy@silbersteinab.se eller 070 606 26 00.
Jag har stor erfarenhet av media, jag har jobbat som journalist i mer än 30 år, till stor del på Sveriges Radio.
Jag törs lova: om du inte blir bättre efter en medieträning med mig får du pengarna tillbaka.
Klicka här för mer kontaktinformation