Moderator och journalist i samtal om elbilar och framtidens trafik

moderator och journalistTidig morgon hos Volkswagen. Jag var moderator och journalist när vi pratar morgondag, vi pratar om hur vi ska kunna åka bil och inte ha dåligt samvete.
Jag var samtalsledare för ämnet elbilar.

Moderator och journalist leder samtal elbilar och framtidens trafiksituation

framtidens elbilDet började med stort allvar. Professor Johan Rockström visade på den obevekliga verkligheten. Vi kan inte längre slå oss till ro och tro att saker ordnar sig. För de gör de inte. Vi måste alla, du och jag och så många andra som möjligt, bidra till att våra barn och barnbarn kan se en framtid.

Därefter pratade vi just Volkswagens E Up, som alltså är en ny, liten eldriven bil.
Jag fick lära mig massor och det verkar som om publiken i övrigt hade samma erfarenhet.

Bättre infrastruktur krävs för att elbilarna skall slå igenom

Medieträning-Moderator-Krishantering
Willy Silberstein, känd journalist från bl a Sveriges Radio.

Som moderator och journalist ställde jag en hel del frågor om infrastruktur. Det är ett finare ord för stolpar så att man kan ladda sina bilar.
Här finns en hel del kvar att göra. Det är lite som hönan och ägget. Ingen vill köpa elbil om det är svårt att ladda. Och de som bygger laddningsstationer vill inte investera i sådana om det inte finns en marknad.

Kollektivtrafiken och elbilar

Ulla Hamilton, moderat borgarråd med ansvar för trafikfrågor, var positiv till bilar. De är tysta, miljövänliga osv. Men det betyder inte att hon, som man gör i Norge, tycker att elbilar ska få köra i kollektivfiler eller få parkera gratis.
För Ulla Hamilton är det viktigaste kollektivtrafiken. Tunnelbana och bussar är bäst, men elbilar ligger ändå också bra till, förklarade hon.

I min roll som moderator och journalist fick jag också ställa frågor till Tomas Eneroth som bland annat köper in bilar till företaget Q-Park.
Han var inte otvetydigt positiv, vilket på ett sätt var skönt. Som moderator är man alltid rädd för at det bara är de positiva som får komma till tals.

Min GooglePlus-sida