Moderator som leder debatter och samtal

moderator som leder debatterDet märks att Almedalen 2014 blir speciellt.
Det är ju valår nästa år. Detta i kombination med att Almedalen vuxit för varje år gör att debatternas debattvecka 2014 blir något alldeles extra.
För mig märks det redan. Jag har aldrig tidigare varit med om att så många intresserade redan under hösten året före bett mig att som moderator leda debatter för dem kommande sommar.
Jag har redan klart att jag ska leda debatter vid fem eller sex tillfällen sommaren 2014.
Det känns väldigt kul.

Moderator som leder debatter

moderatorSom jag skrivit tidigare kom jag som nummer ett sommaren 2013, jag hade flest uppdrag att vara moderator som leder debatter. Jag hade 17 olika uppdrag.
Det som gör det särskilt roligt att redan nu kunna konstatera att jag har så många bokningar till sommaren 2014 är att jag kommer in på ett så tidigt stadium. Det gör att jag kan vara med och påverka upplägg.
I och med att jag har stor erfarenhet så är det just så jag vill jobba.
En bra moderator, som leder debatten, är en moderator som får komma in och påverka upplägg. Här har jag ofta en hel del synpunkter.

Erfarenhet hjälper mig som moderator

Det fungerar inte att stapla anförande på anförande, i stället bör man varva med frågor från mig som moderator.
En annan sak många glömmer på är att se till att det inte bara är män bland talarna, något som jag som moderator upplevt allför många gånger.
Det här är bara några exempel och jag nämner dem för att visa att det inte bara är att kasta ihop ett program. Med min erfarenhet kan jag ge viktiga bidrag som höjer kvalitén.
Och som samtalsledare eller moderator lovar jag att alltid komma påläst och med frågor som är bekväma också för panelen.

Så ni som funderar på att boka en moderator, hör gärna av er till mig. Det bästa är om jag får komma in så tidigt som möjligt i planeringen, ta en diskussion om vilka gäster man kan bjuda in (och jag har efter min långa tid som journalist på Ekot, Sveriges Radio ett stort kontaktnät, jag brukar få talare att ställa upp tack vare att jag träffat dem tidigare och de vet att jag är seriös och påläst).
Därefter kan vi prata om hur vi komponerar programmet så att det blir bra, får ett lagom tempo, vi säkerställer att publiken verkligen får veta vad de vill – och vad ni som arrangör vill att de ska få sig till livs.

Kontakta mig för en förutsättningslös diskussion genom att klicka här eller ring 0706062600

Min GooglePlus-sida