Moderator eller debattledare i Stockholm

moderator eller debattledare i stockholmSå har jag ännu en gång avslutat ett uppdrag som moderator eller debattledare i Stockholm. Det var tillsammans med svensk Energi.

Att skriva text som marknadsföring är alltid en svår balansgång, för det får inte bli för skrytigt, samtidigt som jag ändå vill få fram att det gick väldigt bra.

Faktiskt så bra att flera deltagare efteråt kom fram och spontant berömde.

Vad de sade?

Flera tyckte att det var så bra att jag höll ett högt tempo. Det blev aldrig segt, sade någon. Du är ju rätt rolig, var en annan kommentar. Och, för att ta en tredje, det blir inte för mycket Willy Silberstein. Den sista kommentaren gläder mig lite extra mycket.

För som moderator gäller det att vara kittet, smörjmedlet mellan olika talare. Det får inte handla om mig och min person. Jag är på en scen för att lyfta fram andra.

Jag har hört omdömet tidigare och anar att det finns vissa moderatorer som gärna framhäver sig själva. Vilket jag alltså tycker är helt tabu.

På konferensen med Svensk Energi var det många gästtalare. Bland dem fanns energiminister Ibrahim Baylan som, under min ledning, talade med chefer för de största energibolagen i Sverige, Magnus Hall från Vattenfall, Birgitta Resvik från Fortum och Jonas Abrahamsson från E-On.

Just energifrågor har jag jobbat rätt mycket med och då just genom bland annat Svensk Energi. De har flera somrar varit min största uppdragsgivare i Almedalen, också i sommar ska vi samarbeta. Så jag kan frågorna ganska väl.

Moderator eller debattledare i Stockholm

Men självklart jobbar jag med ett brett register. Som före detta journalist, bland annat på Ekot, Sveriges Radio, är jag van att snabbt läsa in mig på nya områden och att ställa frågor som är begripliga och avkräva begripliga svar.

Är du på jakt efter en moderator eller samtalsledare i Stockholm (eller i andra delar av Sverige)? Hör gärna av dig för en förutsättningslös diskussion.

Läs mer om hur jag jobbar som moderator klicka här

Du kanske behöver en moderator eller samtalsledare i Almedalen? Jag har en hel del bokningar, men det finns fortfarande luckor så dra dig inte för att höra av dig. Jag nås på willy@silbersteinab.se eller 070 606 26 00.