Moderator Konferencier – ett bra tempo ger en spännande debatt

moderator konferencierPå jakt efter moderator eller konferencier? Här är jag.

Klicka här för att läsa mer om mig när jag jobbar som moderator.

Jag har ställt frågor i mer än 30 år, eftersom det är så länge jobbat som journalist. Och jag har gjort det en stor del av tiden på Sveriges Radio eller på Dagens Industris TV-kanal. Det betyder att jag är van att komma med snabba, alerta frågor, att följa upp och ligga på.

Det har jag stor nytta av både som moderator och som konferencier.

Jag kommer alltid väl förberedd, i bagaget finns många frågor och upplägg, detta efter ett rejält utbyte med paneldeltagare eller arrangör så att inte paneldeltagare sitter på en scen och överrumplas av frågeställningar.

Det får inte tolkas som att jag inte vågar vara spontan och ställa frågor som inte är förberedda.

Moderator konferencier måste vara både förberedd och spontan

En duktig moderator eller konferencier jobbar på båda spåren. Det gäller att vara väl förberedd men också så trygg att man vågar att kasta in det icke-förberedda.

Jag har jobbat som moderator konferencier under många år. Jag har etablerat mig som en av de mest anlitade moderatorerna i Almedalen varje sommar de senaste åren, och sommaren 2015 har jag väldigt många bokningar.

Jag är alltid angelägen om att hålla ett bra tempo. En moderator konferencier som leder en debatt eller ett samtal får aldrig bli tråkigt eller segt. Jag är också angelägen om begriplighet. Det gäller att alla ska kunna hänga med, därför följer jag upp om något är oklart eller otydligt.

Verkar det här intressant? Hör gärna av dig för en förutsättningslös diskussion, willy@silbersteinab.se eller 070 606 26 00.