Moderator Konferencier Stockholm – boka gärna i tidigt

moderator konferencier stockholm
Moderator Konferencier Stockholm

Jag ska erkänna: jag trodde inte att det skulle vara så roligt att ta uppdrag som konferencier.

Hittills har jag nästan bara arbetat som moderator, främst i Stockholm, men också på andra håll i landet.

Det handlar om att ställa frågor, att vara på, att få publiken engagerad, att se till att allt är begripligt – och helst också underhållande.

Här känner jag mig trygg. Jag har gjort ett stort antal moderatorsuppdrag, i Almedalen har jag varit den mest anlitade, eller en av de mest anlitade moderatorerna de senaste åren. Det tar jag som ett kvitto på att mina insatser uppskattas.

Men att vara konferencier, hur skulle det bli? Det är väl bara att läsa upp några rader, tänkte jag först.

Moderator, konferencier  – Stockholm och på andra orter

Men insåg snabbt att uppdraget som konferencier också har sina utmaningar. Det gäller att arbeta nära arrangören, så att deras tankar får genomsyra uppdraget. Det handlar om att begripliggöra så att alla hänger med, att få talare trygga och mycket annat som också ingår i moderatorsuppdraget.

Det uppdrag jag nyligen hade som konferencier var för Civil Rights Defenders. De hade ett stort internationellt möte i Stockholm, allt var på engelska och variationen på talare var stor.

Och – det var väldigt roligt. Det krävde lite mer än jag trodde, en hel del förberedelser, men det var också, som sagt roligare.

Så nu känner jag att jag tänker vidga min repertoar lite. Det ska inte bara vara moderatorsuppdrag, jag vet att jag också har en hel del att tillföra som konferencier.

Min bakgrund är journalistens. Det gör att jag är van att ställa frågor, att kommunicera begripligt och, förhoppningsvis på ett sätt som gör att publiken är med.

Det gäller moderatorsuppdrag, men det gäller också uppdrag som konferencier. I Stockholm eller på annat håll i landet.

Läs mer om mig som moderator

Så om du funderar på att anlita moderator eller konferencier, hör gärna av dig för ett förutsättningslöst samtal. Vi kan ju alltid diskutera om det är du och jag som ska samarbeta.

Jag kan tillägga att jag har en lång lista med nöjda kunder som kan vara referens. Jag nås på willy@silbersteinab.se eller 070 606 26 00. Välkommen att höra av dig.

Willy Silberstein