Samtalsledare och moderator för stadsmissionen samtal om hemlösa

samtalsledare och moderator
Fr vä Marika Markovits, direktor Stadsmissionen, Nina Lundström, riksdagsledamot fp, Veronica Palm, riksdagsledamot s, Anders Josephsson, socialdepartementet och Michael Anefur, samordnare för frågor om hemlöshet i regeringskansliet. Moderator var Willy Silberstein.

Stadsmissionen är en av många kunder som kommer tillbaka för att de vet vad jag levererar som moderator.
Förra året var jag moderator när de presenterade sin rapport om hemlösa. Det skedde i riksdagen.
Platsen var densamma också i år när jag kom tillbaka som moderator.
Det här är en typ av uppdrag som går lite utöver det vanliga.
Stadsmissionen är en imponerande organisation, jag gör själv varje månad en liten avsättning till dem eftersom jag vet att de behöver pengar och jag märker knappt att den lilla summan försvinner.
Därför tillämpade jag också en lägre taxa än vanligt när jag var samtalsledare. Jag vet att Stadsmissionen behöver pengarna.

Samtalsledare och moderator

Moderator-for-stadsmissionenPanelen, där jag var samtalsledare, bestod bl a av Marika Markovits som är direktor vid Stadsmissionen.
Som så ofta när jag får vara med och lägga upp programmet bestämde vi att Marika talade lite kortare tid och så fyllde jag på med frågor som hon var bekväm med.
Det sättet att jobba gör att det blir lite mer variation för publiken, det blir en annan och bättre rytm.
Därefter plockade jag upp riksdagsledamöter och företrädare för regeringen. Var och en fick under några frågor av mig. Och så avslutade vi med en debatt.
Den blev bra, även om det ibland var tungt.
Marika Markovits pekade på att vi medborgare riskerar att avtrubbas. Förr ringde fler till de socialt ansvariga myndigheterna och påpekade att det inte är rimligt att människor ska tvingas bo i enkla tältläger utanför fönstret. Numera reagerar vi inte lika mycket som förr.
Som moderator fick jag mig en tankeställare. Vi är nog många som har en del att reflektera över när det gäller hemlösa och risken för att vi alla blir avtrubbade.

Man lär sig som sagt mycket som moderator…

Kontakta mig

Om du vill boka moderator hör gärna av dig om så kan vi ta en diskussion helt förutsättningslöst. Som samtalsledare och moderator jobbar jag med att få människor att prata, jag ser till att tempot blir bra och att diskussionen eller samtalet blir underhållande.
Jag har mer än 30 års erfarenhet som journalist. Det har jag stor nytta av som samtalsledare och moderator. Klicka här för att kontakta mig eller ring 0706062600

Min GooglePlus-sida