Lär dig presentera!

Mediaträning i stockholmLär dig presentera.
Bli duktig på presentationsteknik.

Denna uppmaning vill jag rikta till väldigt många. Det handlar inte bara om dem som ska stå på en scen och göra presentationer eller tala.

Vi är väldigt många som talar till grupper, allt från några stycken till storpublik.

När jag skriver ordet presentationsteknik blir det lätt pretentiöst, vilket är synd för de flesta av oss kommunicerar ju en stor del av dagen. Och om du har lärt dig presentationsteknik så blir du bättre på att kommunicera över huvud taget. Du når ut med dina budskap också på festen, i fikarummet och i andra sammanhang.

Lär dig presentera – några användbara tips

När jag jobbar med presentationsträning fokuserar jag på flera saker som är användbara också när vi kommunicerar mer allmänt. Till exempel följande:

  • Tala begripligt: många tror att mottagarna kan minst lika mycket som jag själv. I väldigt många fall är det tvärtom. För att nå fram gäller det att förenkla, ta bort massa brus, fokusera. Det lär jag dig när jag jobbar med presentationsteknik.
  • Tänk på hur du pratar: presentationsteknik är också att lära sig prata på rätt sätt. Många pratar för fort, för tyst, de betonar inte de viktiga orden och så vidare. Det är viktiga aspekter. Den som talar i ett bra tempo gör ett helt annat och betydligt bättre intryck än snabbprataren. Det fokuserar jag också på när jag kör presentationsträning
  • Begränsa dig: presentationsteknik handlar också om att inte babbla på, att prata alldeles för mycket. Den som gör så dränker sitt eget budskap. I stället gäller det att skala bort så att ljuset kommer på det som är viktigt. Också det ingår i min utbildning i presentationsträning.

Verkar det här intressant? Hör gärna av dig och prata presentationsteknik. Helt förutsättningslöst, du binder inte upp dig för något. Och, som vanligt, lovar jag dem som går min utbildning pengarna tillbaka om inte blir bättre talare efter kursen. Hittills har ingen begärt det. Jag nås på willy@silbersteinab.se eller 070 606 26 00. Hörs vi?