Willy Silberstein AB tips om medieträning

willy silberstein ab tips om medieträning
Willy är en av landets mest erfarna medie- tränare.

 

Jag får i mitt företag Willy Silberstein AB många frågor om medieträning och vad man ska tänka på när man är med i media.

Här är några tips.

 

Willy Silberstein AB tips om medieträning:

  • Tänk på att de flesta inte har en susning om vad du pratar om. Du kanske jobbar med en produkt eller en tjänst på ett företag. Då tror man lätt att alla vet i stort sett lika mycket.
    Inget kunde vara mer fel. De flesta har ytterst ytliga kunskaper.
    Det är dem du vill nå.
    Därför måste du prata så att också de som kan ytterst lite förstår. Tala enkelt, med andra ord. Ha en 18-åring på näthinnan, han eller hon ska också föstå.
  • Svara kort: vi orkar inte följa med i långa resonemang i en intervju för en dagstidning, radio eller TV. Därför måste du tala kort. Om du ger ett svar med tre meningar har du självklart en helt annan kontroll än om det blir långt, för då klipper reportern ut det han eller hon vill ha.
  • Se också till att leverera några budskap, att säga det du helst vill ska komma med i media. Det finns miljoner sätt att brygga över till ditt budskap. Man kan säga: det viktiga är att vår produkt räddar livet på hundratals personer just nu, låt mig först säga att, först och främst skulle jag vilja säga att…
  • Tänk också på hur du talar. Många pratar för fort, för tyst och betonar inte de viktiga orden när de intervjuas. Då tappar de en hel del av det som de vill sända ut. Det här jobbar jag en hel del med när jag medietränar i mitt företag Willy Silberstein AB.
willy silberstein tips om mediaträning
Jag har inte tränat någon som inte blivit bättre

Willy Silberstein AB tips om medieträning: Min medieträning görs alltid framför kamera. Vi tittar, jag kommer med tips och så gör vi om och gör om. Jag har inte tränat någon som inte blivit bättre. Hur mycket bättre varierar givetvis med fallenhet osv, men alla blir bättre.

Låter det här intressant?
Hör gärna av dig för en förutsättningslös diskussion, 070 606 26 00 eller willy@silbersteinab.se