Välkommen till Willy Silberstein AB

våga tala inför grupp
Medieträning-Moderator-Krishantering
Willy moderator och medietränare

Medieträning, moderator, presentationsträning och krishantering. Där har Du min verksamhet i ett nötskal. Jag törs säga att det jag levererar håller högsta kvalitet. Om du inte är nöjd efter ett genomfört uppdrag får du pengarna tillbaka. Det har jag lovat sedan jag startade, hittills har ingen ställt några sådana krav.

 

Kort om de olika delarna:

* Medieträning: jag hjälper dig att bli bekväm vid intervjuer, du kommer att bli mer begriplig, att ge korta svar som fungerar i media och ibland att leverera de budskap du vill ska stå i tidningen nästa dag

*Moderator : med mer än 30 år som journalist i bagaget har jag stor erfarenhet av att ställa frågor, att få dem som frågas ut på en scen att svara begripligt så att publiken förstår. Jag försöker också göra ett event underhållande, det ska vara både roligt och lätt att förstå, först då är jag nöjd.

* Presentationsträning: så här svarade en chef när jag presentationstränat hans medarbetare: ” Det gick riktigt bra… H gjorde en kanonpresentation, L också bra… O tog ett stort kliv framåt i sin presentation som var betydligt bättre än tidigare. Han var mycket komfortabel i situationen och lyssnade på frågor och kunde styra budskapet dit han ville”.

Jag har sett så många kursdeltagare växa när de tränar att stå framför en publik, det finns en hel del knep att använda sig av för att bli en bättre talare. Jag levererar dem..

Mina otaliga intervjuer har lärt mig mycket. Jag har en enorm nytta av min tid som journalist när jag medietränar eller jobbar som moderator. Jag kan ställa relevanta och vassa frågor. Och jag kan leverera bra underlag till svar.

Mer än 30 år i journalistiken

Willy i Svt:s Malmödebatt. Källa: svt.se
Willy i Svt:s Malmödebatt. Källa: svt.se

Men så har jag också en gedigen erfarenhet att stå på. Det blir så efter 32 år i journalistiken.
Jag har gjort det mesta. Intervjuat statsministrar från Olof Palme och framåt. Jag har varit korrespondent i Bryssel, chefat över politikreportrar, utrikesreportrar och mycket annat.

Jag hjälper dig inte bara med VAD du säger

Något som jag tror skiljer mig en del från många andra medietränare är att jag inte bara titta på vad som sägs. Jag lägger också stor kraft på HUR saker sägs. En del pratar för fort eller för tyst. De vågar inte betona de viktiga orden och så vidare. Sådana problem kan sänka Ditt budskap, hur bra det än är.

Min medieträning ser ut så här: först delar jag ut ett kompendium med teori. Jag ger praktiska tips inför intervjuer och vi tittar på exempel från media.
Därefter gör jag egna intervjuer. Jag tar fram skräddarsydda frågor. De ska vara sådana som du kan få på riktigt.
Jag filmar, vi tittar på intervjun, därefter gör vi om och om. Och jag lovar, Du blir bättre.

Presentationsträning

Min erfarenhet från kommunikation har jag också stor nytta av när jag hjälper uppdragsgivare med presentationsträning. Också här gäller det att lära sig vara tydlig, och att använda bilder som tillför publiken något, i stället för att bara vara ett distraherande och tråkigt stöd till talaren.
Jag har jobbat med personer som när vi började knappt kunde tänka sig att ställa sig framför publik. Och som idag är fullkomligt lysande, ingen skulle kunna drömma om deras problem tidigare.

Leder debatter och utfrågningar

Min tid som journalist har också lär mig mycket som jag använder när jag jobbar som moderator eller debattledare. Jag håller ett högt tempo och jobbar journalistiskt så att frågor får svar och publiken förstår.
I Almedalen sommaren 2013 var jag den mest anlitade moderatorn. Det tar jag som ett kvitto på att många har förtroende för mig.
Jag har redan bokningar till sommaren 2014…

Krishantering

Också här lutar jag mig mot mina många år som journalist. Jag har själv varit med i dreven, det var f ö jag som fick tipset om att vi borde kolla Mona Sahlins kontokort, vilket blev vår nyhet på Expressen.

Min GooglePlus-sida