Kinberg Batra – igen

Anna Kinberg Batra har en plan för att komma igen. Och klokt nog fokuserar hon mycket på kommunikationen.

Jag delar hennes analys. Jag tror att Kinberg Batras mycket svaga framträdanden i media under lång tid är en mycket viktig förklaring till raset för moderaterna. För hur når politiker oss väljare? Jo, till mycket stor del just genom media.

Intervjuer i TV, radio eller tidningar blir vårt möte.

Därför är jag minst sagt förvånad att hon fått göra så svaga insatser under så lång tid. Någon borde ha skickat Kinberg Batra på medieträning eller, mer sannolikt, bytt medietränare för jag kan inte tänka mig att hon inte blivit rejält tränad. Om än inte bra.

Jag tror att hon kan bli mycket bättre med rätt medieträning. Jag känner inte Anna Kinberg Batra, men jag har hört flera säga att hon är väldigt rolig och socialt kompetent.

Det är en viktig komponent när man medietränar. Bra framträdanden i media är ofta resultatet av att personen är duktig på att ta folk, att tala avspänt och bra.

När jag medietränar fokuserar jag självklart mycket på budskap. De ska vara enkla att förstå, också för den som knappt bryr sig om politik.

Men HUR är minst lika viktigt i en medieträning. Det gäller att tala på ett bra sätt, det handlar om mimik och mycket mer.

AKB har chanser. Nu måste hon se till att hon går igenom bruset i media för att hon är duktig. Hittills har hon märkt ut sig av motsatta skäl.