Boka en moderator som är engagerad och har samhällsansvar

våga tala inför grupp

boka-moderatorBoka en moderator med samhällsansvar.
Ja, en moderator kan också jobba med CSR, dvs samhällsnytta och att, även om det kan låta pretentiöst, göra gott.

Jag är ett bevis för det.
Jag åker till Bokmässan och hjälper Teskedsorden vars tema är För tolerans mot fanatism.
Klicka på länken för att läsa mer om att boka en moderator och hur jag jobbar.

Alla kan göra något

boka-moderator
Willy modererar Föräldrakrafts debatt

Inspiratör till Teskedsorden är den israeliske författaren Amos Oz. Han menar att om det börjar brinna någonstans hämtar vi en hink vatten för att släcka elden. Om vi inte hittar en hink tar vi ett glas. Och utifrån den kloka insikten att ingen kan göra allt men alla kan göra något så har ordens symbol blivit en tesked.
Om vi inte kan hälla med en hink eller en balja över den eld som brinner nu, närd av hat, fanatism och främlingsfientlighet eller främlingsrädsla, så kan vi i alla fall ta fram en tesked och ösa lite lite.
Alla kan göra något.
Därför frångår jag min taxa rejält för när Teskedsorden ville boka en moderator för att leda ett samtal vid bokmässan.

Moderator till samtal om Kungälvsmodellen

gruppsamtal-moderator-kultur-tillväxtVi ska prata om Kungälvsmodellen. Det är en modell där man hjälper unga människor som hamnat i hatiska miljöer och försöker hjälpa dem tillbaka till värden som alla människors lika rätt.
Kungälvsmodellen verkar väldigt bra, de kan peka på flera lyckade resultat där människor lämnat bland annat Vit makt-miljöer.
I min panel på Bokmässan finns företrädare för Kungälvsmodellen och Toleransmodellen, Expo och miljöpartiet.

Moderator på Bokmässan

Jag har länge tänkt att det vore roligt att få moderera något på Bokmässan, som alltid möts i Göteborg. Nu blir det verklighet.
Och att jag får förena nytta med nöje gör det inte mindre lockande. För det här känns lite extra meningsfullt, att få vara en del av arbetet mot främlingsfientlighet känns stort.
Sedan gäller det likafullt att se till att jag är professionell och modererar på vanligt sätt. Alltså med vassa, ibland tuffa och alltid relevanta frågor.

Boka en moderator som är engagerad och professionell

Uppdragsgivarna vill boka en moderator som är engagerad. Också en engagerad moderator måste vara professionell och utgå ifrån publiken. Vad vill de som sitter där och lyssnar höra? Vad kan jag göra för att se till att de verkligen förstår allt som sägs?
Det ska bli spännande. Och ni som har vägarna förbi Bokmässan, titta gärna in. Det är fredagen den 27 september klockan 1600. Vem vet, vi kanske kan hitta framtida samarbetsmöjligheter, förutsatt att du gillar mitt sätt att leda en debatt.
Klicka på länken för att kontakta mig.
Väl mött.

Min GooglePlus-sida