Samtalsledare och debattledare – moderator

Samtalsledare och debattledare
Samtalsledare och debattledare

Moderator, samtalsledare och debattledare.

Kärt barn har, som bekant, många namn.

Gemensamt för de olika benämningarna är att det handlar om att få folk att prata och att göra det så att det blir begripligt och spännande för publiken.

Jag törs påstå att jag är bra på det.

Jag har lång erfarenhet av att ställa frågor, att intervjua. Jag har gjort det i mer än 30 år som journalist, de flesta åren på Ekoredaktionen på Sveriges Radio.

Just att jag jobbat för radio tror jag är speciellt viktigt för mig som moderator. För en radiojournalist måste vara snabb, komma på följdfrågor på en mikrosekund ibland, se till att det är ett bra tempo, att svaren inte är sega och långa.

De senaste somrarna har jag varit en av de mest efterfrågade moderatorerna i Almedalen. Det gör mig lite stolt, jag tar det som ett kvitto på att jag som debattledare eller samtalsledare är bra på att få igång folk att prata – begripligt.

Samtalsledare och debattledare

Helst kommer jag som debatt- eller samtalsledare in på ett tidigt stadium, vid planeringen inför en debatt.

Då kan jag dela med mig av min erfarenhet. Det gäller inte minst att sätta ihop en panel så att den fungerar. Jag har också ett brett kontaktnät, vilket är viktigt för en samtalsledare. Jag har många gånger fått tag på paneldeltagare som arrangören inte trott var möjliga.

Läs mer om min roll som moderator

Är du själv på jakt efter en samtalsledare eller debattledare? Hör gärna av dig för ett förutsättningslöst samtal. Låt oss prata och se om vi bör samarbeta. Jag nås på 070 6062600 eller willy@silbersteinab.se