Wow vilken vecka för en moderator i Almedalen

Jag är fortfarande hög. Vilken vecka i Almedalen. Jag har modererat 16 olika samtal och debatter. Och jag vet att man inte ska skryta i vårt land. Men ändå måste jag säga: jag har aldrig fått så mycket positiv feedback, beröm, som denna sommar i Almedalen. Jag har redan tre bokningar för sommaren 2018.

Jag märker själv att mitt sätt att jobba som moderator går hem. Jag är mån om ett bra tempo, ett samtal eller en debatt får aldrig bli seg. Jag är mån om att alla ska förstå. Minsta krångliga ord och jag inser att min roll som moderator är att avbryta och be om en förklaring. Alla ska med när jag modererar.

Och så har jag haft kul också. Det har blivit en hel del garv, också i ämnen som är allvarliga. Kanske speciellt då är det viktigt att också se till att det blir lite underhållande.

Jag känner mig väldigt trygg. Jag tror på mitt sätt att vara som moderator. Tempo, begriplighet och ett glatt humör. Där är mina ledord för mig som moderator.

Ha en underbar sommar,

Willy